Bijscholing schuldhulpverleners en budgetcoaches

Examentraining KIWA-gecertificeerde schuldhulpverleners en budgetcoaches

Iedere KIWA-gecertificeerde schuldhulpverlener en budgetcoach dient vijf jaar na het behalen van het KIWA certificaat weer opnieuw examen te doen. Dit naast de jaarlijks te behalen PE-punten. U dient minimaal drie maanden voor het einde van  geldigheidsdatum van het persoonscertificaat opnieuw examen af te leggen. In de vijf jaar dat u al weer in het bezit bent van één of meerdere certificaten, zijn er met betrekking tot schuldhulpverlening nieuwe ontwikkelingen geweest. Dit heeft geresulteerd in een fors aantal wijzigingen.

Om u terdege te kunnen voorbereiden op het KIWA examen anno 2016, hebben wij voor ervaren schuldhulpverleners een eendaagse examentraining ontwikkeld. Deze examentraining is geschikt voor schuldhulpverleners die één of meerdere van de certificaten bezitten.

De onderwerpen die gedurende deze scholingsdag aan bod zullen komen zijn onder andere:

  • Het primaire proces van de schuldhulpverlening volgens het stroomschema van de KIWA (certificeringschema Persoonscertificering Schuldhulpverlener van 15 juli 2013)
  • Het minnelijke en wettelijk schuldhulpverleningstraject
  • Financiële tegemoetkomingsregelingen en uitgaven verlagende maatregelen
  • VTLB en afloscapaciteit
  • Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
  • Overige actuele wet- en regelgeving

Een cursusdag duurt van 9.30 tot 17.00 uur.

In 2016 organiseren wij deze trainingsdagen op 30 januari, 28 mei en 2 juli (zaterdag) 

Wij organiseren deze examentrainingen in Utrecht en/of Meppel. Bij voldoende belangstelling kunnen wij deze training ook op andere dagen en/of op andere locaties geven.

Het tarief van deze examentraining bedragen € 499,00. Dit tarief is inclusief de uitgebreide syllabus, lunch, koffie, thee en water.

U kunt zich inschrijven door een mail met uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum en telefoonnummer te sturen naar contact@elkenain-schuldhulp.nl. U kunt ook het inschrijfformulier op DEZE website gebruiken: http://www.elkenain-schuldhulp.nl/opleidingen/inschrijfformulier. U ontvangt van ons dan de bevestiging van uw inschrijving. 

Oud-cursisten van Elkenain Schuldhulp genieten een korting op de cursusprijs van 10%.

Elkenain Schuldhulp is ingeschreven in het register van het CRKBO en daarom is de opleiding vrij van BTW.