Opleidingen schuldhulpverlening & Budgetcoaching

Elkenain verzorgt volledige opleidingen voor schuldhulpverleners zoals: opleiding schuldhulpverlening, een opleiding budgetcoaching of opleiding beschermingsbewindvoering.

Ook voor cursussen voor de certificering van de schuldhulpverlening en studeren voor de losse modules van de KIWA certificering (NEN 8048) kunt u bij ons terecht.

Daarnaast verzorgen wij (in-company) trainingen op maat, workshops, verdiepingsdagen, erkende bijscholingen waarmee PE punten (Permanente Educatie) kunnen worden gehaald ten behoeve van continuering persoonscertificering NEN 8048.

Bekijk hier het aanbod van onze opleidingen.

E-Learning (blended learning)

In de e- learning (blended learning) versies is de gehele lesstof van de klassikale opleidingen verwerkt .

Het is ieder moment mogelijk om u in te schrijven voor:

  • De combinatie-opleiding schuldhulpverlening en budgetcoaching (SHV I, II en III)
  • De opleding budgetcoaching (SHV III)
  • De opleiding beschermingsbewind - module 1
  • De opleiding beschermingsbewind module 2 (schuldenbewind)

Combinatie-opleiding schuldhulpverlening en budgetcoaching SHV I, II & III

Deze complete opleiding schuldhulpverlening en budgetcoaching (KIWA SHV I, II en III) is actueel, praktijkgericht en overeenkomstig KIWA/NEN-8048 normering!

In verband met overlap in de lesstof van SHV I, II en III kunnen wij deze opleiding verzorgen in zes lesdagen van 9.30 tot 16.00 uur.

Deze uitgebreide opleiding is inclusief examentraining voor de (landelijke) KIWA examens.

Lees meer over deze opleiding...

Basisopleiding Budgetcoaching SHV III

Deze opleiding is voor iedereen die werkzaam is als budgetcoach of als budgetcoach wil gaan werken.

De theorie en de praktijk van het budgetcoachen zullen uitgebreid aan bod komen tijdens deze opleiding. Naast alle theoretische informatie zal er, door middel van casuïstiek en rollenspelen, geoefend worden. Er wordt daarom een actieve houding van de cursist verwacht.

Wij leiden op voor de KIWA-certificering en dat houdt in, dat alle onderwerpen behorende bij het vakbekwaamheidsprofiel module SHV III (KIWA) aan bod zullen komen. Dus ook zullen wij aandacht besteden aan het vrij te laten bedrag, aflkoscapaciteit en de relevante wet- en regelgeving.

Lees meer over deze opleiding...

Opleiding Beschermingsbewind Module 1 (compact)

De compacte opleiding beschermingsbewind van Elkenain is bedoeld voor aankomend en reeds werkzame beschermingsbewindvoerders. Deze opleiding wordt gegeven door twee professionele bewindvoerders van Elkenain Bewindvoering.

Lees meer over deze opleiding...

Opleiding Beschermingsbewind Module 2 (compact)

De compacte opleiding beschermingsbewind van Elkenain is bedoeld voor aankomend en reeds werkzame beschermingsbewindvoerders. Deze opleiding wordt gegeven door twee professionele bewindvoerders van Elkenain Bewindvoering. Beiden zijn door de Rechtbank Oost-Brabant geplaatst op de lijst van professionele bewindvoerders.

Lees meer over deze opleiding...

Bijscholing schuldhulpverleners en budgetcoaches

Iedere KIWA-gecertificeerde schuldhulpverlener en budgetcoach dient vijf jaar na het behalen van het KIWA certificaat weer opnieuw examen te doen. Dit naast de jaarlijks te behalen PE-punten. U dient minimaal drie maanden voor het einde van geldigheidsdatum van het persoonscertificaat opnieuw examen af te leggen. In de vijf jaar dat u al weer in het bezit bent van één of meerdere certificaten, zijn er met betrekking tot schuldhulpverlening nieuwe ontwikkelingen geweest. Dit heeft geresulteerd in een fors aantal wijzigingen.

Lees meer over deze opleiding...

Verdiepingsdagen (PE-punten)

Onze Verdiepingsdagen / deelopleidingen / bijscholing voor PE-punten zijn onderverdeelt in 4 verschillende onderwerpen.

  • Vtlb en afloscapaciteit
  • Wet- en regelgeving
  • Coachingstechnieken
  • Psychiatrie & suïcidaliteit

Klik door voor het volledige overzicht.